Valentino

DE GESCHIEDENIS VAN VALENTINO MODE

Vurige ontwerpen, spetterende reclamecampagnes en opwindende ideeën kenmerken het merk Valentino. Valentino Garavani, geboren in 1932 in Lombardije, Italië, richtte het modehuis in 1960 op samen met de architect Giancarlo Giammetti. Het merk staat vooral bekend om het klassieke Valentino-rood, waarin talloze jurken en gewaden zijn ontworpen, evenals het V-logo dat dient als het kenmerkende monogram van het merk.

Valentino's mode viel vanaf het begin in de smaak bij prominente persoonlijkheden en stond voor de hoogste elegantie en exclusieve stijl. Internationale sterren en beroemdheden zoals Audrey Hepburn, Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Lady Diana, Prinses Margaret, Jacqueline Kennedy en Sharon Stone waren in de daaropvolgende jaren toegewijde Valentino-fans en droegen vaak mantels, jurken en blouses van de ontwerper. Vooral Jackie Kennedy droeg bij aan de populariteit van het merk toen ze in 1964 in de VS opvallend Valentino-mode droeg.

Na Valentino's terugtrekking in 2007 namen de ontwerpers Alessandra Facchinetti, Pierpaolo Piccioli en Maria Grazia Chiuri de creatieve leiding van het huis over. Tegenwoordig is Piccioli de enige hoofdontwerper die bij Valentino is gebleven. Onder zijn leiding blijft Valentino succesvol en blijft het een van de meest bekende merken in de modewereld. De collecties zijn nog steeds een vast onderdeel op de rode loper en in de filmindustrie. De herfstcollectie van 2022 bracht bijvoorbeeld de "Valentino Pink"-trend voort, die zeer in de smaak viel bij beroemdheden zoals Zendaya, Gigi Hadid, Anne Hathaway, Dua Lipa en Vanessa Hudgens.

DAMESMODE VAN VALENTINO

Valentino-damesmode staat voor elegantie en exclusiviteit. De ontwerpen van jurken, blouses, shirts en jassen stralen vaak stijlvolle eenvoud uit, met een voorkeur voor effen kleuren zoals wit, zwart, het levendige Valentino-rood of subtiele patronen met herkenbare waarde. Meer uitbundige avondjurken kenmerken zich door delicate stoffen in slanke silhouetten, wapperende sleepjaponnen, het gebruik van hoogwaardige bontsoorten en uitgebreide afwerkingen met parel- en paillettenborduursels, gouden kant of zilveren versieringen. De modeontwerper haalde inspiratie voor zijn stijl en ontwerp uit werken van beeldende kunst.

VALENTINO ZONNEBRILLEN SCHITTEREN MET ACCENTEN IN KLASSIEK ROOD

De voorkeur voor de kleur rood blijft tot op de dag van vandaag een kenmerk van Valentino. Maar ook de buitengewone snitten en de talrijke versieringen met parels en pailletten die Valentino graag als details op zijn tassen aanbrengt, zijn zeer geliefd. Elke Valentino-zonnebril toont zo'n liefde voor detail, waardoor deze direct herkenbaar is als een luxe zonnebril.

Blader door de huidige selectie van de Valentino-collectie hier bij fashionette en vind jouw favorieten. Vervul een langgekoesterde wens en bestel jouw persoonlijke must-haves gemakkelijk online. Voor meer informatie staat onze klantenservice graag voor je klaar.