Designertassen Online
Je kunt zoeken op designers, kleuren, stijlen enz., bijv.:
  • "zwarte clutch"
  • "michael kors"
  • "schoudertas"
  • ...
categorieën
producten
alle artikelen tonen

Wij maken gebruik van cookies! Wat dat betekent, verneem je hier.

Sluiten
X

Onderhoudstips

~
Klantenservice
Onderhoudstips

Hoe onderhoudt u uw designer handtas het best – Onze belangrijkste tips en trucs

Voordat u uw designer handtas gaat gebruiken, kunt u het best onze tips en trucs lezen. Hierin vindt u hoe u uw designerstuk zo goed mogelijk onderhoudt en zo lang mogelijk mooi houdt.

 

Stap 1: Behandel uw designer handtas

Voor het eerste gebruik moet u uw handtas behandelen zodat deze vuil en water afstoot. Beschermende sprays, lotions en crèmes zijn niet duur en moeten elke zes weken worden aangebracht. Zo blijft de tas het langst beschermd. Bij het gebruik van beschermende middelen geldt: minder is beter. Het gebruik van teveel product kan het leer namelijk meer beschadigen dan u denkt. In plaats van heel veel ineens kunt u beter vaker wat minder product gebruiken.

Berg uw handtas altijd op in de stoffen zak. Als u de tas in een plastic zak of ander waterdicht materiaal zou opbergen, kan zich vocht in de tas ophopen waardoor het materiaal beschadigd raakt.

Stap 2: Uw lederen handtas reinigen

Als uw handtas op de een of andere manier vochtig is geworden, zult u snel watervlekken zien. Dep uw designer handtas droog met papieren doekjes om zoveel mogelijk vocht van uw tas te absorberen. Vermijd UV-licht en warmte, beide kunnen de kwaliteit van het leder aantasten. Zet uw lederen handtas nooit op een verwarming, uw handtas kan gaan vervormen of het leder kan uitdrogen en scheuren.

Geen reden voor paniek wanneer uw geliefde designer tas vlekken vertoont: er zijn een aantal manieren om ze te verwijderen. Probeer de vlekken met een speciale reinigingsspons of met een leergum te verwijderen. Voordat u een van beide gebruikt, moet u het product altijd op een niet-zichtbare plek van uw handtas testen om te zien of het product het gewenste effect heeft op het leder.

U mag vlekken op uw handtas nooit proberen te verwijderen met nagellakremover. Nagellakremover is zeer agressief en de chemicaliën richten uiteindelijk alleen maar meer schade aan. De chemicaliën maken de vlek niet alleen groter, maar beschadigen ook het leder.

Stap 3: Hoe om te gaan met verschillende soorten leder

Voor de verschillende ledersoorten gelden verschillende schoonmaakmethoden:

Glad leder

Voor glad leder moet u een speciale verzorgingslotion gebruiken die het leder zacht en soepel houdt. Deze lotion beschermt het leder ook tegen UV-licht en voorkomt dus ook verkleuring van uw handtas. U kunt ook een crème gebruiken in plaats van een lotion. Deze heeft hetzelfde effect, maar zoals de naam al zegt, is een crème minder vloeibaar en dus makkelijker aan te brengen. Maar vergeet niet het product slechts met mate aan te brengen. Als u teveel aanbrengt kunnen er vlekken ontstaan. Leder is net als de menselijke huid en kan maar een bepaalde hoeveelheid vloeistof opnemen. Het overtollige product blijft achter op het oppervlak van het leder en kan zelfs vlekken in uw kleding veroorzaken.

Volnerfleder

Suède, velours en nubuck zijn volnerfleders. Deze ledersoorten zijn uiterst gevoelig en hebben speciale verzorging nodig. Zorg er daarom voor dat u uw volnerflederen handtas elke zes weken behandelt met een beschermende spray. U dient de handtas te reinigen met een borstel en niet met een crème.

Kleine vlekken en lichte vervuiling kunt u gemakkelijk weg borstelen. Voor grotere vlekken heeft u een speciale gum voor volnerfleder nodig.

Let op het volgende: Gebruik nooit water en zeep om uw volnerflederen handtas te reinigen. Water en leder zijn meestal geen gelukkige combinatie en leiden vaak tot nog grotere vlekken. .


Lakleder

Handtassen van lakleer hebben nauwelijks verzorging nodig. U hoeft ze niet te behandelen met sprays of crèmes omdat het leder zelf erg robuust is en geen extra verzorging nodig heeft. Dit komt voornamelijk omdat het echte leder verborgen is onder een glanzende coating. Vandaar dat vet niets toevoegt aan het oppervlak. Meestal is een vochtige doek voldoende om vlekken te verwijderen.

U dient wel uiterst voorzichtig te zijn als u laklederen tassen opbergt. Lakleder neemt namelijk erg snel andere kleurstoffen op. Berg uw handtas altijd op in de stoffen zak en leg hem nooit naast ander gekleurd textiel of gekleurde kleding, zodat de kleuren niet afgeven.

Canvas

Canvas handtassen behoren niet echt thuis in de categorie lederen handtassen, maar hebben wel goede verzorging nodig. Het katoen waarvan canvas wordt gemaakt, is erg stevig. Als u toch een vlek op uw canvas tas aantreft, kunt u bijvoorbeeld een natte spons of een milde zeep gebruiken om deze te reinigen.

De fashionette belofte
Snelle levering binnen 2-3 werkdagen!
30 dagen bedenktijd gegarandeerd!
Kopen op afbetaling mogelijk!
Gratis verzending en retournering!

Veiligheid bij betaling en verzending

Bezoek onze boetiek in Düsseldorf

Loading ...