Je kunt zoeken op designers, kleuren, stijlen enz., bijv.:
  • "zwarte clutch"
  • "michael kors"
  • "schoudertas"
  • ...
categorieën
producten
alle artikelen tonen

Wij maken gebruik van cookies! Wat dat betekent, verneem je hier.

Sluiten
X

Onderhoudstips

~
Designer tassen goed verzorgen - onze belangrijkste tips en trucs
Voor het eerste gebruik van je nieuwe handtas en in het dagelijkse gebruik dien je rekening te houden met een aantal zaken. Dan kun je zolang mogelijk plezier beleven aan je nieuwe favoriete accessoire. De belangrijkste tips en trucs omtrent de verzorging van je tas hebben wij hier voor je samengevat.
Voorkomen met een impregneerspray

De belangrijkste stappen

Wij adviseren je om jouw leren tas te impregneren. Hiermee kun je de tas optimaal beschermen tegen regen en vocht zodat er geen lelijke vlekken achterblijven. Een goede impregneerspray heb je al voor een voordelige prijs. Hierbij is het belangrijk dat je de tas na elke zes weken opnieuw impregneert, zodat het effect niet na verloop van tijd verloren gaat. Hierbij geldt: minder is meer! Te veel verzorging kan het leer duurzaam beschadigen. Breng dus liever minder spray aan, maar wel vaker.
Wist je overigen dat vocht ook in plastic zakken kan ontstaan? Maak daarom voor het optimaal opbergen van jouw handtas bij voorkeur gebruik van de meegeleverde stoffen zak. Bovendien mag je tas niet aan extreem licht of hitte worden blootgesteld (geldt ook voor zonlicht) en dient deze beschermd te worden tegen kneuzingen en wrijvingen.

Het reinigen van handtassen


Mocht het toch voorkomen dat je handtas vochtig is geworden en er watervlekken zijn ontstaan, houd hem dan uit de buurt van uv-licht of de verwarming. Uv-licht zorgt ervoor dat het leer verbleekt en het beïnvloedt de kwaliteit, de warmte van de verwarming kan barsten of vervorming van het leer veroorzaken. Het beste is om de leren tas met veel papier op te vullen en aan de frisse lucht te drogen.
Bij een vlek op jouw designer tas geldt in de eerste plaats: geen paniek! Meestal bestaat er een eenvoudige manier om deze te verwijderen. Probeer vervolgens om de vlek met een speciale spons of reinigingsgum voor leer te verwijderen, om de tas zoveel mogelijk te sparen. Het reinigingsmiddel dient vooraf op een onopvallende plek getest te worden om er zeker van te zijn dat het geschikt is voor jouw handtas.
Overigens: het is absoluut verboden om nagellakremover te gebruiken voor het schoonmaken van je tas. Met dit agressieve middel maak je de schade soms alleen maar groter en het leer kan hiermee voor altijd beschadigd worden.

De verzorging van de verschillende leersoorten
Elke handtas is anders en elke leersoort heeft zijn specifieke eisen. Logisch dus, dat elk leer een individuele verzorging nodig heeft. Hier zie je in één oogopslag de beste tips.
Glad leer

Als glad leer wordt elke leersoort aangeduid waarvan de nerfzijde aan de buitenkant behandeld is. Er zijn ontelbare soorten glad leer; bij enkele daarvan is de natuurlijke nerfstructuur nog zichtbaar, andere zijn gewoon glad.
Een handtas van glad leer bescherm en verzorg je het beste met een speciale verzorgingsmelk - zo blijft het leer langer soepel en de handtas wordt door een uv-filter beschermd tegen verbleken. Als alternatief hiervoor kun je een verzorgingscrème gebruiken die het leer - net als bij een melk - beschermt en soepel houdt. Het verschil zit enkel en alleen in de consistentie.
Belangrijk bij beide producten: breng nooit te veel aan! Door overmatig gebruik kunnen er lelijke vlekken ontstaan, omdat het leer de verzorging niet meer kan opnemen. Eventueel geeft de crème dan zelfs op je kleding af.

Suède

Suède is aan de bovenkant geslepen leer, dat zich kenmerkt door een fluweelzachte structuur en mooi warm aanvoelt. Hieronder vallen wild leer, velours leer en nubuck leer. Suède is bijzonder kwetsbaar en heeft een speciale, gevoelige verzorging nodig. Gebruik hiervoor producten die speciaal bestemd zijn voor suède, zoals schuim, spray of lotion. Wij adviseren bovendien om het leer regelmatig met een speciale leerborstel op te ruwen om gladde plekken te voorkomen. Elke zes weken impregneren moet ook hier vanzelfsprekend zijn.
Kleinere vlekken en lichte verontreinigingen zijn heel eenvoudig af te borstelen, bij grote vlekken helpt een speciale reinigingsgum voor nubuck- of velours leer. Het is verboden om water te gebruiken voor het schoonmaken van suède! Reinig jouw tas van suède nooit met water en zeep - de vlekken worden hierdoor alleen maar erger.

Lakleerr

Lakleer is een hoogglanzende leersoort zonder nerven, dat aan de bovenkant gelakt is of bekleed is met een spiegelgladde folie. Hierdoor is het leer optimaal beschermd. Handtassen die gemaakt zijn van lakleer, zijn wat betreft verzorging het meest eenvoudig van alle leren tassen. Er kan gerust afgezien worden van verzorgingsmelk, crèmes, vetten en dergelijke, voor het reinigen van vlekken of water is een vochtige doek voldoende.
Bij het opbergen moet je echter voorzichtig zijn, want het lakleer zit gauw onder de krassen en aan de andere kant zuigt het vreemde kleurstoffen spreekwoordelijk op. Om ervoor te zorgen dat jouw tas van lakleer niet verkleurd moet je erop letten, dat hij niet gedurende langere tijd in contact komt met andere handtassen.

Canvas

Canvas tassen vallen weliswaar niet onder de categorie leer, maar moeten met net zoveel liefde worden behandeld. Het materiaal van stevig geweven katoen is eigenlijk zeer robuust, maar toch zijn vlekken of waterspetters altijd mogelijk. Bij vuil op een ongecoate canvas tas is het doorgaans voldoende om de tas met traditionele huismiddelen schoon te maken; een vochtige spons en milde zeep zijn voldoende om vlekken met succes te verwijderen.
Tip: Wanneer je op zoek bent naar een handtas die bijzonder slijtvast is adviseren wij je een canvas bag te kopen die voorzien is van een PU-coating. Deze is niet alleen waterafstotend, maar bovendien ook bijzonder resistent tegen vlekken!

De fashionette belofte
Snelle levering binnen 2-3 werkdagen!
30 dagen bedenktijd gegarandeerd!
Kopen op afbetaling mogelijk!
Gratis verzending en retournering!
Veiligheid bij betaling en verzending
Bezoek onze boetiek in Düsseldorf
Loading ...