Circle Bags

Alles op rolletjes met een ronde tas

Sinds het najaar van 2017 zien we dat ronde tassen de modewereld stormenderhand veroveren. Met hun onconventionele vorm ronden ze individuele styles in de waarste zin des woords af als verzachtend accent voor strenge business looks of als extra casual afronding van vrijetijdslooks.

Aanjager van de hype in de tassenscene met het nieuwe formaat was het bekende Franse modemerk Chloé. Ook de Pixie Small is weer een voltreffer gebleken waarmee tassengeschiedenis wordt geschreven. Het spannende formaat dat aan de vergetelheid werd ontrukt, is flexibel dankzij de afneembare crossbody schouderriem. De goudkleurige metalen accenten en aantrekkelijke kleurstelling doen de rest.

Logisch dus dat we ook bij fashionette maar niet genoeg kunnen krijgen van deze style-favoriet. Gelukkig hebben meer labels de organische vorm opgepikt en vertaald naar allerlei varianten van boho tot glam rock.

Leve de modegeschiedenis! Hoe ronde tassen traditie combineren met modern.

Aan je pols, in je hand of casual over je schouder: mini-versies van de traditionele hoedendoosvorm zijn alomtegenwoordig.

Meghan Markle is al gesignaleerd met een circle bag en ook Alicia Vikander is fan van het eerste uur. Koninklijk stijlicoon Meghan kiest voor sobere looks en actuele statement pieces met bijvoorbeeld ronde vormen. Ze draagt vooral elegante outfits en combineert aardtinten bewust met tassen in gedekte kleuren.

Alicia Vikander haalt daarentegen alles uit de kast wat ronde tassen te bieden hebben: ze combineert kleurrijke motieven en stevige studs met allerlei prints tot uitgesproken style statements. Mocht het je nog ontgaan zijn: deze tassen zijn echte allrounders.

Nog even een wenk die opgaat voor veel ronde tassen: deze modellen zijn geschikter voor vrouwen van het type “less is more”, want in het smartie formaat passen bijvoorbeeld hooguit je lipstick, mobieltje en portemonnee."