Jacquemus

Alle Sales

DE GESCHIEDENIS VAN JACQUEMUS

Simon Porte Jacquemus, de oprichter van het gelijknamige modehuis, werd geboren en groeide op in de Zuid-Franse stad Salon-de-Provence. Hij richtte zijn label op in 2009 op slechts 20-jarige leeftijd, geïnspireerd door het plotselinge overlijden van zijn moeder. Het label draagt haar meisjesnaam als eerbetoon aan haar. Sindsdien heeft Jacquemus de modewereld veroverd met zijn gedurfde, innovatieve ontwerpen. Na twee keer genomineerd te zijn voor de LVMH-prijs en in 2015 een speciale juryprijs te hebben ontvangen, heeft hij niet alleen erkenning van critici gekregen, maar ook een internationale fanbase opgebouwd, met bekende namen als Kendall Jenner en Bella Hadid. Vandaag de dag werkt het Franse label samen met enkele van de belangrijkste luxe retailers ter wereld, waaronder Opening Ceremony in New York, Broken Arm in Parijs, Gago in Aix-en-Provence en Dover Street Market in Londen.

DE STIJL VAN JACQUEMUS – VAN HOED TOT TAS TOT SCHOEN, ONMISKENBAAR UNIEK

De esthetiek van Jacquemus is onmiskenbaar Frans, met een vleugje naïviteit en een sterke focus op eenvoud en originaliteit. De stoffen die het label gebruikt, komen vaak van leveranciers van werkkleding en de snitten zijn eenvoudig, met weinig details, maar altijd origineel. De prints doen soms denken aan de wereld van de films van Jacques Tati of Louis Malle, en Jacquemus zelf heeft de creaties omschreven als "naïeve" mode met een vleugje kleur en unieke silhouetten. Ook schoenen, tassen en accessoires worden verkocht in het assortiment, en de damescollecties zijn uitgebreid met een lijn voor heren.

Een bijzonder hoogtepunt in de accessoirecollectie is de Jacquemus hoed. Deze hoeden, van bucket hats tot strooien hoeden met oversized verhoudingen, zijn een handelsmerk van de ontwerper geworden en hebben de aandacht getrokken van sterren als Justin Bieber.

JACQUEMUS HANDTASSEN: EEN HOOGTEPUNT IN ALLE KLEUREN VAN DE REGENBOOG

Jacquemus heeft ook wereldwijd naam gemaakt als ontwerper van handtassen. Zijn stijlvolle tascreaties met strakke lijnen, zoals Le Chiquito, Le Bambino en Le Bisou, zijn wereldwijd gewilde accessoires verkrijgbaar in verschillende maten en talloze kleuren. Daarnaast heeft het label succesvol samengewerkt met grote merken zoals Nike in het verleden, waarbij de artistieke visie werd gecombineerd met de sportieve esthetiek van Nike om een unieke collectie te creëren.

De collecties van Jacquemus zijn meer dan alleen kleding – ze zijn een uitnodiging om de wereld te zien door de ogen van een ware kunstenaar. Met elk stuk dat het merk creëert, daagt Jacquemus ons uit om schoonheid te zien in eenvoud en de vreugde van originaliteit te vieren.

Blader door de huidige selectie van de Jacquemus collectie hier bij fashionette en vind jouw favorieten. Vervul een langgekoesterde wens en bestel jouw persoonlijke must-haves eenvoudig online. Voor meer informatie staat onze klantenservice graag voor je klaar.