Balenciaga Sneaker

Alle Sales

Met Fashionette kan je je sneakerliefde de Balenciaga uccivrije loop laten

Als er één schoen is die wij niet meer uit onze garderobe weg te denken is, zijn dat wel onze geliefde designer sneakers. Niets heeft de modewereld in de laatste decennia zo radicaal veranderd als de coole Balenciaga Sneaker. De populariteit heeft hij te danken aan een in Engeland ontworpen model van een croquetschoen met een flexibele rubberen zool en een linnen schacht.

Balenciaga Shoes & Sneakers

“Onze allergrootste meester“ werd Balenciaga ooit door Christian Dior genoemd en precies dat was hij ook. De Spaanse designer werd in 1895 geboren in een klein vissersplaatsje en is een van de grootste modeontwerpers van de twintigste eeuw. Hij domineerde de modewereld in de gouden tijden van de haute couture. Na de heropening van haute couture salons in Spanje en Frankrijk reisden honderden mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog dwars door Europa om de nieuwe collectie van Cristóbal Balenciaga te kunnen kopen. Niemand wilde zijn unieke en gedurfde creaties missen. Balenciaga wilde voorkomen dat zijn ontwerpen gekopieerd werden door andere designers. Daarom toonde hij zijn de Balenciaga tassen en Sneakers collecties altijd een maand later dan de andere couture-designers op de catwalk.

Heb je nog vragen over onze Balenciaga sneakers ? Dan staat onze klantenservice graag voor je klaar op 020 808 6082. Als je een sneaker fan bent, kijk dan ook eens bij onze andere Balenciaga sneakers van bijvoorbeeld Longchamp, Valentino of Chloé.