Saint Laurent

Alle Sales

Yves Saint Laurent tassen & accessoires

Hij is een mode-icoon als geen ander: Yves Saint Laurent. Uitdagend, nieuw en de trends altijd voor, zo kennen we hem. Hij zette de preutse jaren 60 met zijn doorschijnende kleding op zijn kop en ontwierp het eerste broekpak voor vrouwen waarmee hij veel opzien en afkeur. „Ik weet dat ik de mode heb doen groeien en een nieuwe wereld voor vrouwen heb geopend.“ – Een bevrijder van de vrouwen die zich daarvoor gereserveerd moesten kleden en gedragen. Zijn carrière begon bij het traditierijke modehuis Dior, totdat Yves Saint Laurent in 1962 zijn eigen merk YSL oprichtte.

YSL: „Ik heb gewoon een gave“ - Saint Laurent tassen

Met deze gave veranderde hij met zijn mode de geschiedenis en emancipeerde vrouwen wereldwijd. De androgyne look was zijn handelsmerk, hij liet de grenzen van de geslachten in elkaar overlopen. Yves Saint Laurent liet zich graag inspireren door klassieke kunst en natuurlijk ook door zijn muze Catherine Deneuve. In 1985 kreeg hij zelfs de Oscar de la Mode, de hoogste onderscheiding in de modewereld. Toch liet Yves Saint Laurent zich niet graag in het openbaar zien en vermeed hij de spotlights. In 2002 nam Yves Saint Laurent afscheid van de catwalk met een adembenemende show. In 2008 stierf hij. Zijn merk leeft nog altijd voort en YSL tassen betoveren vrouwen van over heel de wereld. Het modehuis presenteert zich als een klassiek stijlicoon. Intussen hoort het label bij Gucci en is het bij hoofddesigner Stefano Pilati net zo succesvol. Laat je betoveren door de nieuwe YSL collectie. Vervul je wens die elke stijlvolle vrouw koestert: de elegante, onmiskenbare YSL handtas.

Voor meer informatie over Yves Saint Laurent tassen staat onze klantenservice graag voor je klaar op het 02 0808 6082. Ontdek bij Fashionette – hét adres voor designer tassen & accessoires – naast Yves Saint Laurent meer dan 60 andere exclusieve designers, zoals Chloé, Givenchy, Furla of Balenciaga.