DUITSE MODE VAN HET FAMILIEBEDRIJF CLOSED

Closed is een gerenommeerd Duits modemerk dat in 1978 werd opgericht en zijn hoofdkantoor in Hamburg heeft. Oorspronkelijk opgericht onder de naam "ÇA" door de Franse modeontwerpers Marithé en François Girbaud, werd het merk na een geschil over het merkenrecht hernoemd naar Closed. Sinds de oprichting heeft het merk zich ontwikkeld tot een uitgebreide aanbieder van damesmode en is het een familiebedrijf dat de nadruk legt op vertrouwen en kwaliteit. Met ongeveer 400 toegewijde medewerkers in Hamburg, evenals in winkels en showrooms in Duitsland, Europa en de Verenigde Staten, is Closed trots op zijn groeiende team.

HOOGTEPUNT VAN HET MODEMERK: DE CLOSED JEANS

De hoogwaardige damesmode van Closed kenmerkt zich door doordachte, hoogwaardige ontwerpen die teruggrijpen op meer dan 40 jaar ervaring in de mode-industrie. De Closed Pedal Jeans vormen een bijzonder hoogtepunt van de collectie. Ze worden bijna uitsluitend geproduceerd door drie Italiaanse familiebedrijven die hun expertise van generatie op generatie doorgeven. Deze langdurige, nauwe relatie met de Italiaanse partners en de gezamenlijk ontwikkelde knowhow gedurende tientallen jaren zijn cruciaal voor de kwaliteit van de jeans.

Een bijzonder kenmerk van de Closed jeans zijn de X-Pockets, die al meer dan 40 jaar in de ontwerpen te vinden zijn en bekend staan om hun unieke hoek van 33 graden. De jeans worden in samenwerking met het traditionele bedrijf Candiani geproduceerd, dat tot de beste en meest milieuvriendelijke denimfabrieken ter wereld behoort.

MODE EN DUURZAAMHEID GAAN HAND IN HAND BIJ CLOSED

Closed hecht veel belang aan duurzaamheid en streeft ernaar om elke fase van het productieproces zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. Alle partners zijn onderworpen aan strenge eisen met betrekking tot het gebruik van chemicaliën. Ze stemmen in met de naleving door tweemaal per jaar de Gedragscode van Closed te ondertekenen. Om ervoor te zorgen dat aan de eisen wordt voldaan, laat het merk regelmatig monsters testen op verontreinigende stoffen door een onafhankelijk laboratorium.

Closed verwerkt geen bont, geen angorawol en geen dons, en al het leer en lamsvacht dat wordt gebruikt, zijn bijproducten van de voedselindustrie. Ook voor de veelzijdige accessoireproductlijnen met mutsen, gezellige sjaals, hoofdbanden en petten gebruikt Closed milieuvriendelijke materialen zoals cellulosevezels, Lyocell, gerecyclede vezels en biologisch katoen. Bovendien wordt elke Closed jeans met de hand vervaardigd in Italië. Met deze maatregelen laat het merk zien dat mode en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Blader door de huidige selectie van de Closed collectie hier bij fashionette en vind jouw favorieten. Vervul een langgekoesterde wens en bestel jouw persoonlijke must-haves eenvoudig online. Voor meer informatie staat onze klantenservice graag tot je beschikking.