Acne Studios

ACNE STUDIOS BIJ FASHIONETTE: VEELZIJDIG, AVANT-GARDE, SCANDINAVISCH

Acne Studios, het Zweedse luxemerk, heeft zich sinds de oprichting in 1997 ontwikkeld tot een internationaal erkend merk voor avant-gardistische dameskleding, schoenen en accessoires. Dit wordt ook duidelijk in de naam, want de afkorting staat voor "Ambition to Create Novel Expressions". Diensvolgens is de Acne Mode onconventioneel, modern en absoluut tijdloos. Vaak gekenmerkt door minimalistische snitten, eenvoudige neutrale kleuren zoals beige of roze en veel aandacht voor detail. Maar ook meer uitgesproken, extravagante 'It-Pieces' zijn te vinden in de Acne-collecties. Innovatieve invloeden uit kunst, architectuur en fotografie maken de uitstraling van het merk zo uniek.

De damescollecties van Acne Studios zijn een eerbetoon aan de Scandinavische esthetiek en onderscheiden zich door een mix van eenvoudige elegantie en gedurfde moderniteit. Van edgy laarzen tot gezellige sjaals in strak design, tot stijlvolle wollen mutsen met het iconische Face-logo, biedt de avant-gardistische Acne Mode het perfecte stuk voor elke fashionista. Zo wordt elke outfit in een handomdraai naar een hoger niveau getild. Bovendien lenen ze zich uitstekend als bijzonder cadeau-idee.

ACNE MODE – ZWEEDSE INVLOEDEN, STEDENBOUWKUNDIGE LOOK

Acne Studios werd oorspronkelijk opgericht als onderdeel van een ontwerperscollectief voor grafisch ontwerp en reclame. Onder leiding van Jonny Johansson, een meubelontwerper, is Acne Studios uitgegroeid tot een belangrijke speler in de modewereld. Johanssons eerste paar jeans, een uniseks donkere denim jeans met contrasterende rode naden, werd oorspronkelijk ontworpen als relatiegeschenk voor vrienden en zakelijke klanten. Maar het werd zo goed ontvangen dat het snel een trendstuk werd in Stockholm en zelfs werd gepubliceerd in de Zweedse editie van het modeblad Elle. Dit succes leidde tot de uitbreiding van het portfolio van Acne Mode en de lancering van de eerste echte damescollectie in 1998.

Vandaag de dag is Jonny Johansson nog steeds de creatief directeur van Acne Studios en leidt hij een team van ontwerpers. Zijn visie en unieke aanpak hebben bijgedragen aan het feit dat Acne Studios een van de toonaangevende merken in de modewereld is geworden. Met een sterke focus op kwaliteit, innovatie en design heeft de Acne Mode een unieke positie ingenomen in de modewereld en is het synoniem geworden voor Zweedse coolheid en eigentijdse stijl.

Blader door de huidige selectie van Acne Studios collectie hier bij fashionette en vind jouw favorieten. Vervul een langgekoesterde wens en bestel jouw persoonlijke must-haves heel gemakkelijk online. Voor meer informatie staat onze klantenservice graag tot je beschikking.