Alle Sales

BALENCIAGA HANDBAGS & MODE BIJ FASHIONETTE

"Meester van ons allen" werd Balenciaga ooit genoemd door Christian Dior, en dat was hij ook echt. De in 1895 geboren Spaanse ontwerper uit een klein vissersdorp is een van de grootste modeontwerpers van de 20e eeuw en domineerde de Parijse modescene in de gouden tijden van de Haute Couture. Na de opening van Haute Couture salons in Spanje en Frankrijk reisden honderden mensen halverwege de 20e eeuw dwars door Europa om de nieuwe collectie van Cristóbal Balenciaga te bemachtigen. Niemand wilde zijn gedurfde en unieke creaties missen. Om zijn ontwerpen te beschermen tegen kopieën van andere ontwerpers, presenteerde Balenciaga zijn collecties altijd een maand later dan de andere Couture-ontwerpers op de catwalk.

Balenciaga stond bekend om zijn ongeëvenaarde standaarden als couturier. Zijn ongewone, vrouwelijke en toch ultramoderne vormen waren ook kenmerkend voor het huis. Zijn silhouetten werden in de loop der jaren steeds lineairder en slanker. In de jaren 60 was de mode van Balenciaga een pionier in het gebruik van stoffen: hij neigde naar zware materialen, uitgebreide borduursels en gedurfde materialen. Zijn vaak sobere, sculpturale creaties worden beschouwd als de elite van de Haute Couture.

BALENCIAGA MODE - TUSSEN ELEGANTIE EN AVANT-GARDE

De mode van Balenciaga is een fascinerende mix van traditionele elegantie en moderne avant-garde. De vloeiende stoffen en bijzonder opvallende bloesemcreaties, cape-bolero's en ballonrokken worden tot op de dag van vandaag beschouwd als meesterwerken. Vooral de verfijnde snitten van de kragen maken Balenciaga jurken en tops uniek. Sinds de oprichting heeft het huis altijd de grenzen van wat mogelijk is in de modewereld verkend, en elke collectie vertegenwoordigt de durf, experimenteerdrang en onderscheidende stijl van het merk. Of het nu gaat om eenvoudige, tijdloze silhouetten of gedurfde ontwerpen, Balenciaga slaagt er keer op keer in om de modewereld te verrassen en te inspireren. Het erfgoed van Cristóbal Balenciaga leeft voort in elk kledingstuk dat is voorzien van het iconische label, en zet de standaard voor luxe mode wereldwijd.

BALENCIAGA HANDBAGEN INSPIREREN ECHTE STIJLICONEN

Vroeger werd Balenciaga gedragen door Grace Kelly en Marlene Dietrich. Tegenwoordig vechten sterren als Nicole Richie en Kim Kardashian om de trendy Balenciaga handtassen. Dankzij ontwerper Nicolas Ghesquière kreeg het luxemerk een frisse impuls en werden de Balenciaga handtassen nog mooier dan ooit. Ghesquière, net als Balenciaga, is een autodidactische ontwerper en was leerling bij Jean-Paul Gaultier en Agnes B. Zijn hippe, frisse interpretatie van Balenciaga klassiekers trok de aandacht van zowel de media als beroemdheden zoals Madonna en Sinead O'Connor.

Vandaag de dag is Demna Gvasalia (ook bekend als Demna) het creatieve brein achter het succesvolle merk en brengt het met stoere en tegelijkertijd klassieke ontwerpen steeds verder. Het merk maakt nu deel uit van de Italiaanse Gucci Group, maar blijft trouw aan zijn oorspronkelijke karakter en is nog steeds een must-have, niet alleen op de rode loper van de wereld. Momenteel zijn de legendarische Balenciaga-collecties te bewonderen in een eigen museum in zijn kleine geboorteplaats, dat in 2011 werd gewijd aan Cristóbal Balenciaga door de Spaanse koningin Sophia. Maar als je direct een van de geliefde Balenciaga handtassen met couturekwaliteit wilt bemachtigen, kun je deze beter eenvoudig online bestellen.

BIJ BALENCIAGA SCHOENEN ONTMOET INNOVATIE TRADITIE

De schoenen van Balenciaga zijn nog een hoogtepunt van het merk en weerspiegelen de innovatieve ontwerpfilosofie van het huis. Het merk heeft zichzelf opnieuw uitgevonden met zijn schoencreaties. Modellen zoals de Balenciaga schoen "Triple S" vallen op, die met zijn sculpturale volume en combinatie van drie verschillende soorten zolen de "Chunky Sneaker"-trend heeft beïnvloed. In vergelijking daarmee kenmerkt de in 2017 geïntroduceerde Balenciaga schoen "Speed Trainer" zich door zijn slanke sokconstructie en een architectonisch gevormde zool. Beide modellen hebben voor opschudding gezorgd in de wereld van streetstyle en sociale media vanwege hun virale aanwezigheid.

Demna Gvasalia laat zich ook graag inspireren door de readymade-kunst van Marcel Duchamp en tilt alledaagse voorwerpen naar de wereld van de haute couture. Een voorbeeld hiervan is de populaire Balenciaga schoen "Track" - een interpretatie van de trekkingsschoen, waarbij de overlays van het klassieke ontwerp in meerdere lagen zijn gerangschikt. Over het algemeen zijn de schoencreaties van Balenciaga een bewijs van de tijdloze moderniteit en esthetische gevoeligheid die het merk onderscheiden.

Blader door de huidige selectie van Balenciaga-collecties hier bij fashionette en vind je favorieten. Vervul een langgekoesterde wens en bestel je persoonlijke must-haves eenvoudig online. Voor meer informatie staat onze klantenservice graag tot je beschikking.