Dr. Martens

Alle Sales

Dr. Martens Shoes: Boots, sandalen & meer

Dr. Martens Shoes – een duidelijk fashion statement

De comfortabele footwear van Dr. Martens kan het hele door worden gedragen en past bij elke outfit. De casual veterlaarzen of Chelsea boots met voering zijn perfect voor de winter, maar zonder voering zijn ze natuurlijk ook het hele jaar door een echte eye-catcher, terwijl de Dr. Martens sandalen of slides je look net dat beetje extra geven, vooral op warme zomerdagen. Omdat de haklus en het elegante ontwerp opvallen, maken met name Dr. Martens boots met hun iconische vorm een duidelijk fashion statement. Het motto is hier: vaak gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Of het nu 8-gaats is zoals de Dr. Martens 1460 of 10-gaats zoals de Dr. Martens Jadons: de Britse footwear kan stijlvol, casual, klassiek en ook rocky zijn. Alleen het origineel ziet er zo goed uit! Geen wonder dat zo'n cool ogende schoen vanaf de jaren tachtig een echt statement werd tegen de gevestigde orde en voor zelfverwerkelijking. Doc Martens zijn tegenwoordig nog steeds een uiting van individualiteit en coolness.

Dr. Martens boots voor iedereen!

Hoewel het bedrijf Dr. Martens in 1947 in Londen werd opgericht, werd de schoen eerder ontwikkeld door de Duitse arts Klaus Märtens. De man die Doc Martens zijn naam gaf, ontwierp het eerste prototype van de Dr. Martens Boots als een comfortabeler alternatief voor de arbeidersklasse. Het bijzondere kenmerk van de schoenen was de bouncy zool. Deze "AirWair Bouncing Sole" geeft Dr. Martens schoenen nog steeds een groot comfortvoordeel ten opzichte van veel conventioneel schoeisel. De schoenen waren op een gegeven moment ook erg populair in de punkscene, waar ze vaak werden geverfd en geïndividualiseerd. Tegenwoordig zijn Dr. Martens in zoveel vormen, kleuren en variaties verkrijgbaar dat ze niet meer opnieuw ontworpen hoeven te worden, want voor elke voet is wel iets moois te vinden. Maar dan nog is het altijd aan jou hoe je jouw Doc Martens schoenen het liefst draagt! Wat is er nog meer? Dankzij hun gele Goodyear-stiksel hebben Doc Martens een enorme stabiliteit en kwaliteit.

Voor meer informatie over onze Dr. Martens producten kun je contact opnemen met onze klantenservice via +44 2033072550. Ontdek meer topmerken voor schoenen zoals Steve Madden, Copenhagen of Timberland bij fashionette.